Wat we zien is het gedrag….

young-1922401_1280

De laatste tijd ontvang ik steeds vaker jonge kinderen, tieners en jongvolwassenen in de praktijk. De problemen zijn divers, maar de gemene noemer is dat deze kids gedrag vertonen, waar ouders zich, terecht, zorgen over maken. Vaak zijn er problemen op school of thuis binnen het gezin. Het echte probleem zit eigenlijk altijd een laagje dieper.

Zo kwam er een jongedame van 7 jaar bij mij, die volgens haar gezinsleden altijd boos was. Al tijdens het hoofdopruimen in de 1e sessie bleek dat zij een heel naar plaatje in haar hoofd had van een griezelige pop die zij ooit in het nieuws op tv had gezien. Sindsdien was die pop overal en altijd bij haar had ze daar dus behoorlijk last van. Ik zeg ‘had’, want we hebben deze zorgvuldig opgeruimd met behulp van de ©MatriXmethode. Kind blij, gezin blij.

Een jongen van 13 had veel last van faalangst en een leraar op school deed daar telkens nog een schepje bovenop, waardoor het echt bergafwaarts ging met zijn zelfvertrouwen. Schuchter en met ineengekrompen schouders kwam hij de 1e sessie binnen. De jongen die na 2 sessies binnen kwam lopen straalde en had weer zelfvertrouwen. Na de laatste en 3e sessie ging hij vol goede moed de toetsweek in. Wat een topper!

Een meisje van 15, herstellende van een behandeling voor haar hoofdpijn, die na 3 maanden nóg een half jaar moet wachten op de start van haar revalidatietraject, kon snel terecht bij mij. De lesstof op school liep helemaal door elkaar in haar hoofd, ook al kan ze nog maar 2 uur les per dag volgen. Haar moeder, zelf GZ-psycholoog, vond mij via het MatriXmethode instituut en ziet de vooruitgang bij haar dochter. Ik leerde haar ook hoe zij zelf de scherpe kantjes van haar nog resterende hoofdpijn kan af-MatriXen, nadat ze het 2 keer bij mij heeft ervaren dat dit écht kan.

Afgelopen week een 1e sessie met een jongvolwassene die een heleboel nare gebeurtenissen te ontladen had, waar hij al sinds zijn 13e last van had en daardoor niet heel happy door het leven ging. Met een opgeruimd hoofd en al een paar belangrijke ontladen fragmenten, liep hij opgelucht naar buiten. Het begin is er.

Vanmiddag komt een meisje van 17 voor de 3e keer. Ook zij komt er wel. Haar zelfvertrouwen groeit en dat is zo mooi om te zien.

Gisteren nog een telefonische intake met een moeder van een 8-jarige jongen die zich niet veilig voelt. De eerste afspraak staat gepland. Meestal lukt dit al binnen 1 of 2 weken, omdat de trajecten kort zijn. Vaak is 3 keer voldoende. Dat geeft snel weer nieuwe ruimte in mijn agenda en dus kan ik ook snel hulp bieden. Wel zo fijn.

Elke sessie is weer uniek en verrassend in wat zich aandient. Ik geniet van het proces en de transformatie van deze kinderen en jongvolwassenen. Voorkómen dat zij in hun volwassen leven vastlopen, dat is zó belangrijk.

Ik gun dat iedereen met plezier de eigen weg bewandelt en zichzelf ontwikkelt. En ik weet dat het kan. Zonder herbelevingen, zonder vermoeiende, ellenlange gesprekken over de inhoud en trajecten of ander gedoe. Ik zie het voor mijn ogen gebeuren.

Krijg weer de regie over je eigen mentale processen. Deze zelfbeschikking is namelijk niet zoek. De enige belemmeringen zijn je eigen denkprocessen die de gezonde processen in je hoofd verstoren.

Wil je meer weten, vragen stellen of een afspraak maken? Zie mijn contactpagina voor meer informatie.

Voel je welkom!