Recensies

Feedback van cursisten die deelnamen aan de MatriXtraining van dec 2022 – apr 2023

  • geduld, positief, expertise, gestructureerd, helder. Ik ben erg tevreden met de inhoud en voel me rijk dat ik met de matrixmethode mijn toolbox kan vullen.
  • -Duidelijk -Rustig -sluit goed aan bij iedereen -heel toegankelijk -veel kennis
  • Veel ruimte gevend, weet waar je het over hebt, veel ervaring. Chrit was een hele goede trainer, zeer prettige benadering, niet oordelend, fijn.
  • Enthousiast, duidelijk, open voor input, prettig, gestructureerd

Cliënt met Tandartsangst

Toen ik aan het MatriXmethode instituut de training begon ben ik eerst zelf gaan ervaren wat deze methode voor mij zou kunnen betekenen. Degene die mij al langer kennen weten dat ik al een hele lange tijd een enorme angst voor de tandarts ontwikkeld had. Voor mijn laatste bezoeken was ik al 2,5 jaar niet naar de tandarts geweest, en er moest het nodige gebeuren.
Na 1 matrix sessie met Chrit heb ik een dag later de tandarts gebeld. 3 weken later mijn eerste afspraak. Pas een half uur voor de afspraak voelde ik een lichte spanning maar voor de eerste keer sinds jaren heb ik zonder zweethanden en verkrampt lijf in de stoel gelegen. Meerdere sessies heb ik doorlopen om mijn gebit weer te herstellen!

Dit was voor mij de reden om te starten met de training. Inmiddels heb ik zelf al veel mensen mogen helpen met het verwerken van nare herinneringen, angsten, spanningsklachten, en het opruimen van volle hoofden zodat mensen weer ontspanning kunnen ervaren.

Ook de jongeren waarmee ik werk laten deze methode heel goed toe! Juist omdat zij hun angsten en nare herinneringen niet hoeven te vertellen. Zij gaan zelf actief aan te slag met het her- programmeren. Jongeren omschrijven zichzelf na een sessie als stoned, bizar rustig en chill, met andere woorden, zij ervaren ontspanning!
Om deze methode breder voor de jeugd in te zetten is er “wetenschappelijk” onderzoek nodig.
Hoe mooi zou het zijn als deze methode breder ingezet kan worden! (maart 2023)

Moeder van cliëntje van 7 jaar met honden- en kattenangst

Even terugkomend op je vraag over de eerste ontmoeting voor Fenna met een hond. Deze is vandaag geweest tijdens haar bezoekje aan de boerderij. Ze had zich er helemaal op voorbereid, met haar steen in haar jaszak vol goede moed op pad. Dus ik was erg benieuwd uiteraard!

Stralend kwam ze uit school, want het hondje was rustig geweest en ze had het zelfs durven aaien. Wauw! Dat had ik niet verwacht eerlijk gezegd. 

Inderdaad mooi om te zien hoe de sessie die je gaf aansloot bij haar ervaring met Rots en water. Precies wat ze zegt, ze heeft meer de regie in handen. Hopelijk blijft dit zo.

Nogmaals enorm bedankt! Voor vragen, weet ik je weer te vinden.  (maart 2023)

Feedback van cursisten die deelnamen aan de MatriXtraining van sept 2022 – jan 2023

  • Heel kundig en ervaren. Veel kennis. Veel oplossingen voor situaties waar men tegenaan liep met cliënten. Veilige sfeer gecreëerd om te kunnen delen.
  • Creatief in het aanbieden van de lesstof. Genoeg aandacht voor iedereen en sterk in het geven van goede feedback en tips.
  • Ten eerste heel kundig! Veel kennis en kan dit ook overbrengen. Ze stelt zich open en samenwerkend op. Ze bood een veilige en leerbare omgeving.
  • Open, kundig, steeds in staat om aan te sluiten.
  • Super fijne trainer. Inlevingsgevoel, duidelijk, echt coachend. Ik zou haar iedereen aanbevelen

Cliënt van 64 voor een traject via zijn werkgever energielek op het werk

Bedankt voor het bericht. Met mij gaat alles OK. Hierbij de antwoorden op je vragen:

Door diverse oorzaken was mijn arbeidsmotivatie laag.
Jouw begeleiding heeft mij weer op het juiste spoor gezet.
Inmiddels werk ik weer, binnen ons team, met veel werkplezier. (nov 2022)

Cliënte van 61 voor een traject voor het verwerken en omgaan met ongeneeslijk ziek zijn

Voor ik bij jou kwam was ik aan het verwerken wat er allemaal gebeurd was inzake mijn ziekte.
De begeleiding heb ik als positief ervaren. Alle dingen doorlopen wat er allemaal gebeurd was en ook de situatie met mijn moeder.
Ik heb al meer rust gekregen nu al zal de spanning altijd wel wat blijven omdat de ziekte niet weg gaat. Maar ik heb wel het idee dat ik er beter mee om kan gaan en dat was ook het doel. De laatste controle was nog steeds alles stabiel dus dat is positief. (nov 2022)

Cliënte van 21 voor een traject met een vooraf nog niet heldere hulpvraag

Voordat ik bij jou kwam zat ik niet lekker in mijn vel. Ik dacht dat dit kwam door mezelf, dat ik vol met problemen zat die ik niet alleen opgelost zou kunnen krijgen. Achteraf gezien waren er zeker wat problemen aanwezig maar dit kwam voornamelijk doordat ik in een uiterst ongezonde relatie zat. Eerst wilde ik nog niet onder ogen komen dat mijn relatie met hem de reden was dat ik me zo verloren voelde. Als ik dat eenmaal zou toegeven zou dat ook indirect betekenen dat ik actie moest ondernemen en misschien wel bij hem weg zou moeten gaan. In mijn hoofd het grootste worst-case-scenario wat er bestond.

Daarnaast hebben we ook aandacht besteed aan de relatie met mijn ouders en voornamelijk het bespreken van het schuldgevoel wat ik ervaarde door steeds minder thuis te komen is iets wat me erg is bijgebleven en enorm heeft geholpen. Tijdens onze gesprekken kwam ik er toch steeds meer achter dat dit een groter probleem was dan dat ik eerst wou toegeven. 

Na pauze van een aantal maanden heb ik je terug opgebeld nadat ik een punt achter mijn relatie had gezet. We hebben het toen vooral gehad over de nasleep van de dynamiek tussen mijn ex en mij en de pijn die een relatiebreuk met zich meebrengt. Ik vond het heel fijn om deze situatie te kunnen delen zonder bang te moeten zijn voor een oordeel. Je gaf mij inzichten over zijn gedrag waardoor ik mezelf makkelijker kon overtuigen dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Het aller belangrijkste is misschien wel dat naar aanleiding van onze gesprekken ik weer rustig aan durfde te vertrouwen op mijn intuïtie. Iets waar ik altijd zoveel waarde aan heb gehecht maar tijdens die relatie volledig vervaagd was. Ik vond de mailtjes die je achteraf stuurde heel waardevol en dit is iets waar ik veel (en regelmatig nog steeds) naar heb teruggekeken. Er wordt zoveel besproken tijdens een sessie waardoor het fijn is dat je de kern van de verkregen inzichten nog even kan teruglezen.
Verder vind ik je een énorm warm en fijn persoon om mee te praten. Je bent empathisch maar kan ook perspectief bieden en advocaat van de duivel spelen wanneer ik me teveel laat meeslepen door mijn eigen overtuigingen. Ik weet dat het je werk is maar alsnog wil ik je daarvoor heel erg bedanken. 

Ik ben inmiddels enorm gegroeid, al zeg ik het zelf. Er is (bijna) niets meer over van de onzekere studente die ik een jaar/ half jaar geleden was. Ik ben deze zomer zelfs op reis geweest met mijn voormalig beste vriendin wat bijna een levens-veranderende ervaring op zich was. Onze vriendschap is na de nodige gesprekken weer geheel opgepakt en zelfs beter dan ooit. Om de diepte ervan aan te geven: we hebben vorige maand samen een tattoo laten zetten.
Ik ben verhuisd naar een andere stad voor mijn minor. Ondanks dat ik hier een véél kleinere sociale kring heb, ben ik gelukkiger dan ooit. Ik heb regie over mijn eigen leven, niemand bepaald waar ik naartoe moet en tot hoe laat ik moet blijven zoals dat wel in de andere studentenstad was.

Ik heb steeds meer vrede gevonden in het alleen zijn en kan er zelfs enorm van genieten, iets wat voor mijn verhuis bijna ondenkbaar was voor mezelf. Het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn, soms kan ik ook nog last hebben van de relatiebreuk en vraag ik me af hoe daten in de toekomst voor mij zou zijn. Ik heb nog af en toe contact met hem, hij probeert me wel eens opnieuw in te pakken met zijn mooie woorden maar ik ken inmiddels zijn mechanismes en kan dit goed van me af zetten. Verder heb ik het gevoel alsof hij is blijven hangen op het punt toen we uit elkaar zijn gegaan (ondanks al zijn beloftes om aan zichzelf te werken) en dat doet me in alle eerlijkheid goed en bevestigd -nogmaals- mijn keuze om uit elkaar te gaan. Ik kan nog wel eens verdrietig zijn over het onvervulde potentieel dat onze relatie zou kunnen hebben maar ik weet ook dat dit eigenlijk maar een illusie is. Ik probeer het verdriet er dan te laten zijn maar me er niet teveel in laten meeslepen en dat lukt steeds beter. De dynamiek van de randstad helpt me hier op een of andere manier bij.

Er is zo veel te doen hier en ik word enorm geïnspireerd om mezelf te blijven ontdekken, iets wat ik niet meer deed tijdens mijn relatie. Ik hecht inmiddels zoveel waarde aan de rust die ik heb gevonden in mezelf en de kansen die het single-leven bieden op vlak van ontwikkeling en vrijheid dat ik heel goed inzie waarom uit elkaar gaan de enige goede keuze was. Ik heb besloten om na mijn minor nog een half jaar in mijn vorige studentenstad mijn bachelor af te ronden en daarna een tussenjaar te nemen. Ik wil graag ontdekken wie ik ben zonder studie, levenservaring opdoen, werken en goed nadenken over welke master ik na dat tussenjaar wil doen.

Ik heb zin in de toekomst, mijn intuïtie is ijzersterk en kijk enorm uit naar alles wat ik ga meemaken en de groei die nog op mij te wachten staat. In conclusie dus een zeer geslaagde ontwikkeling, lijkt mij. 🙂 (nov. 2022)

Cliënte voor een traject tijdens echtscheiding van een narcistische partner en burnout

Voor ik bij jou kwam was ik erg angstig, verdrietig, met een groot schuldgevoel richting de partner die ik achter heb gelaten. Ik sliep erg slecht, had een laag zelfbeeld en miste de controle over mijn eigen leven. ik was niet in staat om het werk uit te voeren waar ik zo van hou, kon me niet concentreren. Ik was mezelf helemaal kwijt!
Ik heb jou ervaren als een warme, begripvolle vrouw, waar ik al heel snel vertrouwen bij voelde, vertrouwen dat mijn gevoelens/angsten legitiem waren en gehoord werden. Jij hebt me handvaten gegeven die me echt vooruit hebben geholpen, en jouw hulp om inzichten te krijgen in het hoe en waarom hebben me geholpen langzaamaan weer terug te brengen bij mezelf. Je bent in mijn genezingsproces van onschatbare waarde geweest!
Het gaat nu echt weer goed met mij. Ik had je graag vermeld dat ik het ritueel al uit heb kunnen voeren, maar ik zit nog te wachten op bericht van de advocaat dat de scheiding is ingeschreven in de burgerlijke stand 🙂 , dan ga ik samen met mijn zus richting zee om de brief (as) in zee te gooien samen met de ring!

Ik werk weer volledig, en dat doet me ook heel goed, dus al met al kan ik zeggen dat ik er sterker uit ben gekomen, dankzij jou en dankzij de acupunctuur. 
Bedankt voor je kracht Chrit, en dat je de mijne weer hebt weten aan te boren, dankjewel!! (sept 2022)

Cliënte na een traject voor verwerking jeugdtrauma

Zó bedankt voor alles wat je me aanreikte. Ik heb zoveel mogen zien, opruimen, loslaten ! Ook heb ik genoten van ons contact en de ruime, veilige en gezellige sfeer bij jou in je praktijk, bij onze zoom-gesprekken en heerlijk in het bos. En genoten ook van de Matrix-werkwijze, zo speels en effectief. (sept 2022)

Cliënte met long-Covid klachten die ik mocht begeleiden voor het mentale stuk

Ik wil je ontzettend bedanken voor je tijd en aandacht. Ik heb onze afspraken als heel prettig ervaren! Vooral door jou als persoon en je warmte. Ik heb een mooie techniek leren kennen die me heeft geholpen met pijnpunten uit het verleden en die ik zelf kan toepassen bij mijn spanningshoofdpijn. Dankjewel daarvoor! (aug. 2022)

Cliënte die kwam voor tinnitus en een traject aanging voor haar stress- en spanning

Ik ben een stuk rustiger geworden. Heb veel nagedacht over hetgeen allemaal bij jou boven water gekomen is. Ik durf me nu ook uit te spreken. Volgens mijn partner mag ik af en toe zelfs nog wel wat duidelijker zijn.

Gisteren was mijn oudste zoon de hele dag bij me omdat mijn man verplichtingen had. Was echt een moeder zoon dag en we hebben in alle rust best wel een diep gesprek kunnen voeren. 

Ik kreeg van hem een mooi compliment. Mam zei hij: je bent een moeder die kan loslaten en ons het eigen leven gunt en onze eigen keuzes laat maken. 

Leuk hoe iets kan gaan. Je komt voor het een en gaat naar buiten met een ander cadeautje! Zo ervaar ik het althans. Bedankt voor het luisteren, eye openen en het terug geven van zelfvertrouwen. Liefs. (aug. 2022)

Cliënt na een kortdurend traject voor ontlading van oude traumatische gebeurtenissen

Zo te merken heb je me goed en afdoende geholpen, waarvoor ik je nog een keer hartelijk bedank. Mocht er toch of opnieuw een trauma opdoemen, dan weet ik je te vinden. Voorlopig blijf ik erg terughoudend om terug te gaan naar oude bekenden die me eerder traumatiseerden. In 3×1½ uur heeft Chrit met mij zonder veel moeite de lading afgehaald van 7 groepen trauma’s, wat met eerdere methodes niet gelukt was. Het ga je goed. (aug 2022)

Cliënte na een traject voor Burn-outklachten en verwerken huwelijks- en echtscheidingstrauma

Mijn situatie voor dat ik bij jou kwam. Ik was gebroken door veel verdriet en rouw. Wist niet meer hoe ik het allemaal moest verwerken. 4 jaar van op m’n tenen lopen om alles maar draaiend te houden.
Je begeleiding heb ik als eerlijk, maar ook warm ervaren.  Ik voelde me erg op m’n gemak. Heb geleerd dat je verdriet, je onmacht en boosheid er mag zijn. Maar ook het loslaten van alle dingen die mij bezig hielden. Heerlijk naar het bos, grote dikke takken kapot slaan met in je gedachten die dingen of personen waar je boos en verdrietig over was. Dat wat ik wist over mezelf gewoon bevestigd werd in de gesprekken.

Het NU. Het gaat goed met mij. Ben alweer 21 uur aan het werk. Nog 4,5 uur opbouwen. Heb inmiddels een appartement gekregen waar ik een nieuwe start kan en wil gaan maken. Sta steviger in mijn schoenen. Met vlagen komt mijn boosheid nog wel eens om de hoek zetten, maar hoop dat dat over gaat als ik geen last meer heb van mijn ex.

Ik geniet nu weer. Heb zin om weer dingen te gaan doen. Maar vooral geniet ik van mijn kleindochter. Mijn mooiste schat. Ik wil je heel erg bedanken dat ik mijn hart ziel en zaligheid bij jou mocht laten zien en laten horen. Ik heb dit als een warme douche ervaren. (juni 2022)

Cliënte na een traject voor verwerken jeugd-, huwelijk- en echtscheidingstrauma

Ik wil jou bedanken voor het bij de hand nemen in een tijd dat alles even op zijn kop stond, toen ik het allemaal niet meer kon overzien en de angsten mij overspoelden. Met jouw warme kracht heb jij me inzichten en vertrouwen gegeven waar ik de rest van mijn leven enorm veel aan ga hebben.

Ik voel dat ik er weer ben, en dat ik er ook nog eens mag zijn, inmiddels al zo duidelijk voelbaar wat voor verschil dat is met hoe het was. Dankjewel dat je op mijn pad bent gekomen Chrit, je bent werkelijk een prachtig mens! Ga door met wat je doet, want jij maakt het verschil! Heel veel liefs. (juni 2022)

Cliënte na een traject van haar en haar echtgenoot ieder afzonderlijk

Dank je wel voor het mooie compliment! Ja we zijn op het goede pad aangekomen. En zo voelt dat voor ons ook echt. We hebben stappen ondernomen en gaan meer stappen ondernemen om dit pad te blijven volgen. Hopelijk komen we zo tot meer mooie vergezichten en waterpartijen 😉. We zijn heel blij dat we jou gevonden hebben om hierin met ons mee te lopen. Je hebt echt meegeholpen om bepaalde inzichten te krijgen en daardoor veranderingen in te zetten.

Jouw hulp, vooral om bij mijn man zo ver te komen dat hij dingen anders ging bekijken is voor mij cruciaal geweest. Dat weet je wel. En daar ben ik je oprecht heel dankbaar voor! Wie weet hoe het in de toekomst gaat gaan. Ik zie hem in ieder geval vol vertrouwen tegenmoet! Als we elkaar tegenkomen dan `drinke wea d`r eine`😃 (mei 2022)

Cliënte C. na een traject van 5 consulten n.a.v. laag zelfbeeld, faalangst en onzekerheid

Het gaat goed met mij. Heb pas geleden een nieuwe baan aangeboden gekregen. Daar over ga ik deze week de knoop door hakken. Ik denk dat dit een mooie kans is. 

Hoe was je situatie voor je bij mij kwam? Mijn situatie voor ik bij jou kwam was onzeker niet wetende wat toekomst gaat brengen. Bang om te falen. 

Hoe heb je mijn begeleiding ervaren? Heel relaxt, gewoon rustig aan op eigen tempo goeie vragen gesteld altijd. Ik vond het altijd een fijne sfeer en een veilige plek. Ik korte tijd heb ik goeie handvaten gekregen en heb ik ontdekt waar mijn krachten liggen. 

Hoe is je situatie nu? Ik zit goed in mijn vel. Ben druk met werk, soms een mindere dag maar deze zijn steeds minder en ik kan ze ook veel beter relativeren. Ik vertrouw op mezelf en mijn kennis soms wel onzeker maar het helpt mij enorm als mensen me zien en waarderen en denk dat dat ik ook steeds meer zelf waardering voor mezelf kan creëren iets waar ik mezelf normaal naar beneden haalde.

Ik vind het fijn dat de mogelijkheid er nog is om terug te komen mocht het nodig zijn. (April 2022)

Cliënte G. na een traject voor faalangst middelbare school.

Hoe was mijn situatie voordat ik naar je kwam: Ik was extreem gestrest over school en mijn prestatie. De prestatiedruk en faalangst hadden niet alleen een grote invloed op mijn schoolleven maar eigenlijk op ieder aspect. De communicatie met mijn vader liep erg stroef ook al wist ik dat hij het beste met me voorhad. 

Hoe heb ik je begeleiding ervaren: Ik vond de begeleiding echt super fijn. Alsof ik al mijn problemen tegen een vriendin kon vertellen, maar wel een vriendin met een objectief perspectief en een goed onderbouwd advies gebaseerd op kennis en ervaring. Je begrip en geduld hebben mij echt heel erg veel goed gedaan. Ook je complimentjes en opmerkingen lieten me realiseren dat ik af en toe best wel tevreden mag zijn over mezelf.

Hoe is mijn situatie nu: Op de havo gaat het veel beter, echter nog niet helemaal zoals ik zou willen. Wel stel ik beginnen met leren of huiswerkopdrachten minder uit, maar ik begin ook zeker niet op tijd. Het zijn kleine stapjes, maar wel in de goede richting. Op dit moment zit ik in een hele drukke periode met enorm veel deadlines, de aankomende (allerlaatste) proefwerkweek en de examens die steeds dichter bij komen. Dit zorgt natuurlijk voor stress maar ik besef me ook dat dit de laatste loodjes zijn.  De communicatie met mijn vader loopt een stuk soepeler nu dat mijn cijferlijst op orde is en hij zich hier minder zorgen over maakt. Hierdoor vindt hij het makkelijker om me iets meer los te laten wat ik erg fijn vind.

Ik wil je graag heel erg bedanken voor je hulp. Van tevoren had ik niet durven hopen dat het me zo veel zou helpen als het daadwerkelijk heeft gedaan. Wanneer ik nog een keertje in de put zit, zal je zeker van me horen! (maart 2022)

Cliënte E. na een traject voor begeleiding Burn-out

Mijn situatie voor ik bij jou kwam was dat ik niet goed in mijn vel zat. Ik hobbelde maar door met mijn werk waar ik op een gegeven moment ook merkte dat ik fouten maakte. Ik was moe en opgebrand en had stap voor stap mijn diensten met de jaren gereduceerd en kwam uiteindelijk gedeeltelijk in de ziektewet. Bij jou kwam er duidelijkheid en dat was precies wat ik nodig had. Ik heb tijdens jouw consulten leren verwerken en loslaten. Deze manier hanteer ik nog steeds voor mezelf. Ik mag wel zeggen dat ik er nog niet helemaal ben, maar ben wel vooruit gegaan.

Ik heb jouw begeleiding als fijn ervaren! Ook de gesprekken tijdens het wandelen in de natuur vond ik fijn. We hebben de ‘knopen’ van mijn leven naast een touw gelegd en aandacht gegeven en in mijn hoofd het plekje goed schoongemaakt. Deze methode werkte voor mij. Bedankt voor nu en nogmaals voor jouw coaching. (maart 2022)

Cliënte A. na 5 sessies voor verwerken angsten door trauma’s uit het verleden en oplossen paniekaanvallen

Wat leuk dat je een mailtje stuurt met de vraag hoe het met me gaat! Het gaat de goede kant op. Ik ben net terug van een weekendje Antwerpen met een paar vriendinnen. Ik heb ook corona gehad waardoor ik erg snel moe ben. Als ik nieuwe situaties inga ben ik extra moe, omdat me dit toch soms nog veel energie kost. Ik ga echt de goede kant op, mede door het lezen van boeken over psychologie weet ik nu beter hoe ik om moet gaan met angsten en gedachten. De MatriXmethode heeft mij daarbij ook goed geholpen.

De situatie voor ik bij jou kwam was niet goed, ik had moeite om dingen te doen, zoals uiteten gaan, naar de bioscoop, weekendjes weg, plekken waar veel mensen waren. Ik deed het allenmaal wel maar genoot er niet van omdat het mij enorm veel stress opleverde. Ik was snel vermoeid en had geen plezier in het leven.

Hoe vond ik jouw begeleiding: in een woord top! Toen ik bij je binnen kwam wist je eigenlijk al vrij snel hoe ik in elkaar zat en ik voelde me gelijk vertrouwd bij jou. Je ging veel dieper in op wie ik ben i.p.v. alleen te focussen op de MatriXmethode wat ik als enorm prettig heb ervaren. Je hebt er zelfs voor gezorgd dat ik het werk dat jij doet ook enorm interessant ben gaan vinden en me daar nu meer mee bezig hou dan voorheen. Ik heb me zelfs aangemeld voor een opleiding tot vitaliteitscoach, meer ook om mezelf nog verder te kunnen ontwikkelen, want zoals ik al zei ik ben er nog niet, maar ik ben trots op de weg die ik heb afgelegd.

Hoe is de situatie nu: veel beter, ik ben zelfverzekerder ,ik ben opener geworden, ik praat als ik ergens mee zit en ben vooral meer gaan genieten van het uiteten gaan of naar de bioscoop ect, ik vraag nu zelfs voort mensen weer mee om iets te gaan doen, iets wat ik een tijd geleden niet deed. Ik leef nu vandaag en niet morgen of gisteren. Door met die gedachte te leven kom ik zoveel verder. Ik kan meer dan ik zelf denk. Stel ik krijg angst in een restaurant ga ik naar dat gevoel toe en luister ik ernaar en ga ik mezelf helpen, zoals ik bij de matrix deed en iedere keer dat ik dit doe wordt het gevoel van angst minder. Luisteren naar jezelf (je gevoel) is zo belangrijk iets wat ik vooraf op een verkeerde manier deed ( of zelfs niet deed). De tip die jij me gaf voor ik wegging om mezelf op mijn been of schouder te kloppen helpt mij ook enorm. Ik zeg dat tegen mezelf het komt goed, je bent veilig, het is leuk om hier te zijn. Ect.

Mijn ambitie voor politie blijf ik toch achtervolgen, al wil ik eerst de opleiding tot vitaliteitscoach gaan afronden. Als ik mezelf kan helpen kan ik ook een ander helpen. Ik ben sinds ik gestopt ben bij jou heel anders gaan leven, ik sport 3 keer in de week ik eet gezond, doe aan meditaties en ik doe voor al weer veel leuke dingen. Ik voel me veel beter dan voorheen. Ik ben je enorm dankbaar voor jouw hulp, zonder jou was dit allemaal niet gelukt. Ik heb de juiste mensen om mij heen nodig die mij helpen aan mezelf te werken, alleen ik kan mezelf veranderen, maar andere kunnen mij daarbij helpen.

In het boek dat ik aan het schrijven ben, heb ik dan ook een stuk over jou geschreven, maar dat lees je  waarschijnlijk wel zodra het boek af is. Ik verwacht dat het volgend jaar ergens af gaat zijn, want wil heel graag de verandering door de opleiding van vitaliteitscoach erin verwerken.
Oh ik heb wel heel veel getypt hihi. 
BEDANKT VOOR ALLES CHRIT je bent een bijzonder persoon!!! (maart 2022)

Cliënt S. na 5 sessies voor preventie Burn-out en nieuw toekomstperspectief
Ik wil zeker de 3 vragen beantwoorden want ik heb de coaching als heel prettig ervaren. 

Hoe was de situatie voordat ik bij jou kwam. Ik was zeer gestresst, emotioneel en echt wel overspannen. Ik zag het grotere geheel niet echt meer en alles draaide vooral om werk. 

Jouw begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Je hebt me geleerd rust te geven en bewust gemaakt dat werk niet alles is. Ik heb tijdens het traject al meer rust gekregen om mijn gedachtes te proberen te orderen en een onderscheid te maken in wat ik belangrijk vind en wat minder belangrijk is. 

Op dit moment gaat het erg goed. Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke nieuwe baan en pak hier ook mijn tijd voor om dit goed uit te zoeken wat ik nou echt wil. Ik ga geregeld nog fysiek/in gedachten terug naar de plek in het bos waar ik tijdens een meditatie samen met jou aan heb gedacht. Als ik echt in het bos ben neem ik ook echt even de tijd om te reflecteren op mijzelf over hoe het nu echt met mij gaat. Waar ik blij van word, wat ik misschien anders had kunnen doen en hoe ik me nou echt voel. Voorheen ging ik go with the flow en vloog mijn leven een soort van voorbij. Nu sta ik vaker stil en leef ik bewuster en kan ik meer genieten van de dingen die er echt toe doen. Een heel erg fijne ontwikkeling waar je echt veel aan bij heb gedragen! Ook neem ik nog geregeld mijn notities/tekeningen door om weer even stil te staan bij de opdrachten en wat ze voor mij betekenen. Ik ben je echt heel erg dankbaar voor de sessies! (maart 2022)

Cliënt R. na 3 sessies voor preventie Burn-out en overbrugging wachttijd traject GGZ
Ik heb mezelf op zich goed onder controle, kies ook wat vaker voor de makkelijker weg. Ben nog lang weekend gaan skiën met een vriend en heb wat dingen met gezin gepland staan. Werk maak ik wat minder belangrijk, ook wel fijn om ingehuurd te zijn, wat meer afstand. Voordat ik bij je kwam was ik mezelf compleet kwijt, paniekerig en totaal geen zelfvertrouwen……

Jouw begeleiding en begrip hebben veel steun gebracht, en dat is een belangrijke bijdrage geweest in hoe ik nu functioneer…..
Mijn situatie nu is dat ik op de wachtlijst sta voor ggz traject om de “persoonlijkheidsstoornis “ inzichtelijk te maken. Tot die tijd veel oefenen met zelfreflectie en zelfvertrouwen.

In elk geval gaat het in meerdere opzichten veel rustiger, en zie ik er ook de positieve kanten van, inzicht en zelfkennis zijn er daar twee van. Het is nog een heel traject, zal geen geëffend pad zijn, maar met de juiste inzichten wel makkelijker 👍 (februari 2022)

Cliënt J. na 5 sessies voor traumaverwerking
Dank voor jouw bericht. Ik heb zelf ook het idee dat ik verder gegroeid ben! Ik dacht eerst dat ik er al was, maar de gifbeker moest eerst helemaal leeg.Nu ontstaat er weer ruimte om meer rust te ervaren en verder te groeien. Dankjewel voor de hulp en ik spreek je over een paar maanden. Alvast fijne feestdagen! (dec. 2021)

En dezelfde cliënt 8 weken later:

De situatie voordat ik bij jou kwam.. was ik op dat moment nog erg emotioneel en gespannen. Ik had wel al therapie van een andere therapeut gehad maar was nog niet klaar. Het was nog noodzakelijk om bepaalde traumatische ervaringen nog beter aan te pakken. Doordat dit is gebeurd en ik meer informatie over herbelevingen heb gekregen, leer ik herbelevingen beter te herkennen. Ik heb mijn emoties goed onder controle en kan ik evengoed genieten van de dingen, die voorheen triggers waren. De tijd zal dit nog wat afvlakken denk ik. 
Ik heb jouw begeleiding als prettig ervaren. Eén keer heb ik de hevigheid wel onderschat. Dit heeft mij erg veel energie gekost. Maar uiteindelijk heeft dit mij wel het meeste gebracht. Het lukt mij wel om dit met mijn vriendin en op het werk te bespreken. Hier krijg ik ook de ruimte voor om echt mijzelf te zijn. Ik ben eerlijker naar mijzelf en anderen toe. Het was mooi om bij jou mijn traject te vervolgen. Wat mij betreft is het goed zo! (feb 2022)

Cliënte M na 3 sessies voor preventie Burn-out en omgaan met emoties
Voordat ik bij jou kwam was de situatie erg slecht. Ik kon mezelf niet helpen waardoor ik contact met jou heb gezocht. 
De begeleiding heb in als fijn ervaren. Je bied een luisterend oor en daarnaast heb ik door jou nieuwe bruikbare inzichten gekregen over hoe om te gaan met mijn gevoel en de mensen in mijn omgeving.
De situatie nu is beter dan voorheen doordat ik kies waar ik mijn energie aan uitgeef. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar denk wel de handvaten te hebben om daar te komen.
Erg bedankt voor al je hulp en mocht ik je in de toekomst nodig hebben, dan weet ik je te vinden 🙂 (aug. 2021)

Cliënte A na 4 sessies voor stress en spanningen binnen het gezin
Voordat ik naar jou kwam was mijn hoofd ontzettend vol en zat ik met heel veel vragen. Ik sneeuwde een beetje onder omdat ik zo bezig was om het voor mijn gezin gemakkelijker te maken. Continue was ik bezig met hun gebruiksaanwijzing en verloor mezelf.

Ik ben normaal altijd een beetje sceptisch over alternatieve therapie omdat ik mezelf een heel nuchter persoon vind. Maar op aanraden ben ik eerst met mijn dochter bij je terecht gekomen en heb ik kunnen zien dat het werkt. Na een aantal sessies met haar had ik er ook wel vertrouwen in om zelf een aantal sessies aan te gaan. Ik had het gevoel dat ik bij jou alles neer kon leggen en wat ik dan ook zei je dat niet gek of raar vond. Er hangt een goede sfeer in je werkruimte waardoor ik mij op mijn gemak voelde bij je..Je confronteerde mij met mijn onzekerheid en gaf mij het gevoel dat ik er mocht zijn. Ennnn dat ik echt tijd voor mezelf moet gaan claimen.

Jij was mijn klankbord wat ik echt nodig had en toonde oprechte interesse. Je hebt me geholpen mijn gedachten en zorgen te ordenen. Mijn hoofd of daarbuiten bestaat nu uit allemaal symbooltjes waar ik alles in weg kan stoppen waardoor ik rust krijg. En het werkt!!!

Op het moment is het rustig en pas ik de methode die je mij geleerd hebt toe en blijft mijn hoofd leeg!! Ik geef mijn grenzen aan ook qua afspraken maken. Dat voelt nog steeds raar en voel me wel schuldig soms. Maar dat moet ik ook leren om van me af te zetten. Ik merk ook dat er thuis beter gecommuniceerd wordt en er is ontspanning.. Als ik zie waar wij als gezin vandaan komen had ik nooit gedacht en verwacht er zo voor te staan. Langzaam aan krijgen we de dochter terug die we lang niet meer gezien hebben . Je hebt ons geholpen op het moment dat we aan het einde van ons latijn waren….daar ben ik je eeuwig dankbaar voor !!!  Op het moment dat je dochter in de auto op de terugweg tegen je zegt dat haar gedachten leeg zijn en even nergens over na hoeft te denken gaf voor mij de bevestiging dat ik het juiste besluit had genomen om met haar naar jou te komen ipv door te gaan met het traject bij de stichting. Het bewees mij dat mijn instinct mij niet in de steek had gelaten en ik hierop nog steeds kan vertrouwen.

Chrit… ik kan alleen maar vol lof over je praten en zal je zeker aanbevelen bij anderen.

Dikke kus en duizend maal dank! (april 2021)

Cliënt L. na 5 afspraken voor onverwerkt verleden en preventie Burn-out
Hoe was je situatie voor je bij mij kwam? Druk, chaotisch en heel vermoeiend. De gedachten gingen van links naar rechts, van boven naar onder en van voor naar achteren door mijn hoofd. Totaal geen lijn in te vinden en altijd met van alles tegelijk bezig.Geen rust in mijn lijf en ook niet de mogelijkheid om eens rustig op de bank te zitten. Ik moest bezig zijn en zorgen dat alles in huis geregeld was. Juist dat was het wat ik uiteindelijk niet voor elkaar kreeg. 
Omdat het niet lukte probeerde ik alles te doen om het toch voor elkaar te krijgen wat mij naar de rand van een burn-out bracht. Ik liep voor het ene naar zolder, kwam onderweg van alles tegen en pakte dat ook gelijk op want ‘dan was het maar gedaan’. Uiteindelijk kwam ik na een uur weer beneden zonder hetgene waarvoor ik naar zolder gegaan was. Eén van de vele voorbeelden van hoe ik mij toen voelde. Mijn omgeving zag het al langer en heeft me vaker gewaarschuwd dat het niet goed ging. Diep van binnen wist ik dat ook wel maar toegeven dat er actieve hulp nodig was, dat was een moeilijke stap. 

Hoe heb je mijn begeleiding ervaren? Ik ben het proces met open mind binnen gestapt. Ik kende de methode via internet maar inhoudelijk had ik er geen ervaring mee. Het vertrouwen dat het een effectieve methode zou zijn had ik wel. Een zoektocht wie mij zou kunnen helpen bracht mij bij jou.Vanaf het eerste moment dat de voordeur open ging voelde het al vertrouwd. De rust die je uitstraalt en de ongedwongen sfeer maakte dat ik me vrij voelde mijn gevoel en emoties te tonen.Je maakt zaken visueel door het uit te tekenen of een lijn te leggen waar de belangrijke punten met steentjes in beeld worden gebracht.Ik kwam binnen met een hulpvraag over een overvol hoofd. Je had binnen de kortste keren door dat er veel meer speelde en pakte het op. Ongemerkt gingen de gesprekken van het ene naar het andere onderwerp naadloos over en werden meerdere pijnpunten aangepakt. Hoewel ik na een gesprek moe in de auto stapte merkte ik dat de “rugzak” lichter werd.

Hoe is je situatie nu? Ik heb weer ruimte in mijn hoofd! Het regelmatig opruimen werkt en geeft mij weer rust en ruimte.Ook de gevoelige onderwerpen uit mijn “rugzak” voelen minder zwaar. Als er triggers voorbij komen via TV, krant of tijdens gesprekken, dan denk ik terug aan de handreikingen die je me gegeven hebt. De emoties zijn er nog en mogen er ook zijn maar voelen minder zwaar of pijnlijk. Jouw begeleiding heeft veel donkere wolken weggehaald waardoor de zon ruimte krijgt om weer te schijnen.

Nogmaals dank voor je hulp, ik had het écht nodig. De methode is eenvoudig, zeer effectief en, helaas, nog veel te weinig erkend en toegepast. (jan. 2021)

Client I. na 3 sessies voor PTSS na detentie

Mijn situatie voordat ik bij je kwam. Ik voelde mij slecht in een diepe put, rookte dagelijks jointjes om fysiek en mentale klachten te verminderen. Ik zag het totaal niet meer zitten. De behandelingen die ik bij jou heb gehad ervaar ik positief, tevens leuk en en het heeft mij erg geholpen. Waardoor ik mij nu eigenlijk wel goed voel, ik kan vooruit kijken. Natuurlijk kan ik niet alles uit mijn leven wissen, maar ik denk en ervaar het minder erg als vroeger. De jointjes heb ik al niet meer genomen sinds onze 1e afspraak. (sept. 2020)

Cliënte C. na 2 sessies voor onverwerkt trauma en rouw na zelfdoding dochter
De situatie voordat ik naar je toe kwam was dat ik een beetje wegzakte in verdriet en depressie voelde. Toen ik jou zag wist ik dat jij me kon helpen, het voelde goed en tijdens ons eerste gesprek voelde het fantastisch…
Een hartelijke warme vrouw die mij uitlegde hoe ik mijn pijn/verdriet kon ombuigen naar iets moois.
Het gaat nu goed met mij en kan beter omgaan met mijn emotie.
Bedankt voor deze mooie ervaring! (sept. 2020)

Cliënte M. na een traject van 5 sessies voor onverwerkt verleden echtscheiding en verdriet
Voordat ik bij jou kwam, had ik veel slapeloze nachten en zat mijn hoofd vol. Loslaten is nooit mijn sterkste kant geweest, en dit zorgde ’s nachts voor een heleboel gepieker en weinig helpende gedachtes. Na mijn eerste behandeling heb ik  geen slapeloze nachten meer gehad!!! 

Na een aantal behandelingen was mijn hoofd opgeruimd en had ik mijn energie weer terug. Sindsdien merk ik dat het me ook beter lukt om met enige afstand en minder emotie naar dingen om mij heen te kijken. Dit betreft dingen waar ik geen invloed op heb, zoals de keuzes die mijn zoons maken en waar ik moeite mee heb.

Tijdens de vakantie heb ik mogen ervaren dat ik de MatriXmethode bij mezelf kan toepassen. Heerlijk om de regie weer in eigen handen te hebben, maar mocht het nodig zijn, dan is een belletje naar jou heel makkelijk, want je bent een toppertje!!!

Nogmaals bedankt Chrit. (aug. 2020)

Cliënt R. na een traject van 6 sessies voor onverwerkt verleden, verlies en rouw
Toen ik de eerste keer kwam voelde ik mij meteen op mijn gemak. Wel was ik een beetje sceptisch omdat ik voorheen mindere ervaringen had gehad met mijn hulpvraag.

Tijdens het traject zelf had ik constant het gevoel dat ik serieus werd genomen en in mijn waarde werd gelaten en dat ik mijzelf kon en mocht zijn. Wat ik heel goed van jou vond was dat je soms ook goed “door me heen prikte”, als ik probeerde heftige thema’s te omzeilen. Daarbij hield je wel rekening met wat ik op dat moment aankon. De MatriXmethode werkte voor mij goed.

Ik heb nu na dit traject geleerd dat het altijd goed is om emotionele problemen aan te pakken in plaats van ze weg te stoppen. Het is wel pijnlijk maar uiteindelijk ga je er niet dood aan en kun je verder met je leven. Ik heb in ieder geval handvaten gekregen om ook in de toekomst met eventuele obstakels om te gaan.

Dankjewel voor de hulp en ik wens je veel succes met je praktijk. (mei 2020)

Cliënte J. na een traject van 5 sessies voor onverwerkt verleden, spanning en stress.

Fan van de MatriXmethode!

Nadat iemand vorige week een oproep plaatste te reageren op een artikel over ervaringen met (praat)therapie in Trouw deed ik dat ‘even vlug’. Er kwam automatisch een standaard mail die niet de indruk wekte dat er veel te verwachten was.. Blijkt de inzending vandaag toch in Trouw te staan!

O.a. het stukje over dat je niets hoeft te vertellen over het probleem is door de redactie weggelaten, maar ik hoop dat Trouw veel mensen heeft bereikt vandaag. De onderwerpregel van mijn mail aan Trouw was overigens ‘Praattherapie? Nee, bedankt!’

De meest recente inzet van deze bijzondere MatriXmethode was voor mij door Praktijk Chrit. Nog altijd blij mee.

25 April 2020

Cliënte S. na 3 sessies, voor onverwerkt verleden en angst voor de toekomst, waarvan 2 via videobellen:
Hoe was de situatie: Laagzelfbeeld. Angst voor toekomst.
Hulp ervaren: Op een hele duidelijke fijne rustige manier.
Situatie nu: Knopen durven doorhakken. Veel meer rust & vertrouwen gekregen. Een manier gevonden om er mee om te gaan. Voel me sterker!
Geniet van de zon vandaag. Heel erg bedankt voor alles! (april 2020)

Moeder van meisje van 15 die vastliep vanwege ernstig zieke moeder en dwangmatig en obsessief gedrag vertoonde. Na 2 sessies kwam er een berichtje: “Hoera! Ze is haar gymtas vergeten!” Na 4 sessies heeft haar dochter weer de regie. Reactie van haar moeder:
“Waar wij als gezin zo blij mee zijn is dat het effectief is. Inmiddels heeft ze zich een keer verslapen en een onvoldoende gehaald. Ondanks dat ze het niet leuk vond, heeft ze zich heel snel hersteld.” (januari 2020)

Cliënte M. 1 sessie voor claustrofobie:
Die tunnel in….
Vanwege mijn chronische ziekte, waarbij ik bij mijn arts aangaf dat het weer achteruit ging, vond zij het noodzakelijk een MRI scan te laten maken. Even dacht ik eraan om terug te krabbelen. Is het echt wel zo erg? Zie ik het goed? Ligt het niet ergens anders aan? Eigenlijk wist ik zeker wel dat het zo erg was, ik het goed zag en het nergens anders aan lag. Maar die tunnel in…

De angst voor die tunnel komt voort uit een eerdere ervaring in een hele smalle tunnel die aan de achterkant dicht en heel smal en lang was. Een aantal jaren geleden moest ik daar op 24 december een scan laten maken aan het einde van de dag. Keurig had ik op het briefje aangegeven dat ik wel wat last had van claustrofobie. Bij aanvang vond ik dat de medewerkster daar weinig aandacht voor had. Het enige wat ze zei was dat ik mijn ogen maar moest sluiten en niet meer opendoen. En dat dan gelukkig maar zo’n 30 minuten…!
Uiteraard deed ik gelijk toch kort even mijn ogen open direct bij het verplaatsten van de plaat de tunnel in. Pure paniek ontstond er bij me. Dat zag de medewerker wel maar wilde waarschijnlijk liever naast haar kerstboom zitten met haar naasten dan naast mij bij die tunnel. Ze zei meteen dat we niet terug konden en dat het nu dan ook wel moest gebeuren. En zo ben ik toch die tunnel in gegaan. In mijn hoofd heb ik het boodschappenlijstje voor het kerstdiner zo’n 700 x doorgenomen. Geen muziek geprobeerd te luisteren want als ik me bedacht dat dit pas liedje 2 was, een liedje gemiddeld zo’n 3 minuten duurt, brak het zweet me al uit want ik moest nog zo lang.

En nu dus weer die MRI. Eerst heb ik nog gevraagd of we niet met zo’n camerapil konden werken. Helaas, daar zou ze niet op zien wat ze ook wel wilde zien dus ik moest toch echt die tunnel in.

Een vorige keer had ik me voorgenomen me maar eens gewoon niet aan te stellen en gewoon te gaan liggen. Wat is nu 20 of 30 minuten in je leven? Dan maar even zweten. Maar dat was me niet zo goed bevallen, ik heb echt zwaar afgezien. Dan nu maar een pilletje waardoor je rustig blijft. Niet blij mee maar de enige optie dacht ik.

Ik besloot Chrit te appen. Ik ben van nature nuchter en ook wel sceptisch ingesteld maar dacht nu dat dit het proberen waard was en wilde dus graag een afspraak bij haar plannen om hier vanaf te komen in de toekomst.
Ik heb haar een berichtje gestuurd en aangegeven dat zoals het de volgende dag moest ik het niet meer wilde. Ze zei gelijk: “ ik bel je vanavond. Op afstand kan ik jou ook helpen”.
Zo hebben wij die avond ruim een uur contact gehad via Skype. Tijdens de behandeling gebeurde er wel van alles bij me maar ik had het gevoel dat het maar steeds bleef. De reactie bij mijzelf werd wel minder maar toch. Had erg mijn best gedaan en hard gewerkt om volle medewerking (ook aan mijzelf) te verlenen maar was toch nog wel sceptisch wat het zou doen de volgende dag. Tot op het laatste moment getwijfeld niet toch zo’n pilletje in te nemen. Toch heb ik bewust geen vervoer meer geregeld en dus moest ik zonder pilletje.

En toen de tunnel…
De weg ernaartoe was nog even spannend en ook het op de plaat gaan liggen, platen op mijn bovenlichaam gelegd krijgen, dan vastgebonden worden en ook nog een koptelefoon op. Langzaam ging de lift omhoog en zag ik het gat waar ik in moest steeds kleiner worden. Toch even benauwd. Toen de medewerkster vroeg of ik er klaar voor was zat er niks anders meer op dan ja zeggen.
Langzaam schoof ik die tunnel in maar gek genoeg gebeurde er niks bij me. Ik beef volledig kalm en onderging het “gewoon”. Ik hoefde niet eens te denken aan de tips die Chrit me nog allemaal had meegegeven. Heb ook mijn ogen tussendoor open gehad. Liever zelfs. En heb bijna genoten van hoe het dus ook kan. Kortom, ben Chrit eeuwig dankbaar hiervoor en zal mijn sceptische houding hierin absoluut bijstellen. Ik gun dit echt iedereen! (december 2019)

Cliënte K. na 4 sessies voor onverwerkt verleden en dreigende burn-out:
Mooie woorden. Fijn ook dat mijn gevoel erbij klopt. Heb echt stappen gezet. Thuis is de nieuwe functie ook besproken en ik heb alle steun ontvangen. Ik heb er gewoon zin in mezelf verder te gaan ontwikkelen. Benieuwd naar de komende periode, ik kijk er gewoon écht naar uit! Ik ga er mijn eigen mooie kunstwerk van maken. Bijzonder toch, dat die mogelijkheid er is. Om het naar mijn hand te gaan zetten.
We houden contact. Want de MatriXmethode zal een plek gaan krijgen. Ik heb een lange adem. Mij krijgen ze niet klein! (november 2019)

Cliënte E. na 3 sessies voor het omgaan met de echtscheiding:
Ja…Ik ben gisteren verhuisd. Chaos, heel veel regelen, plus de zitting die heel dichtbij komt. Heel veel confrontaties alweer. 
• Voor dat ik bij jou kwam was mijn hoofd vol, kon niet slapen en was ik constant met de situatie bezig.
• Je hebt mij geweldig geholpen. De gesprekken met jou waren heel prettig.Samen hebben we aan het “opruimen” van mijn hoofd gewerkt, eerst vond ik het heel moeilijk, ik was heel emotioneel. Door jou heb ik veel een plekje gegeven, hoofd opruimen doe ik nog steeds iedere avond. Dat doet me goed!
• Aangezien de situatie vind ik het toch dat het “goed” gaat. Ik maak heel vaak gebruik van het gene ik bij jou geleerd heb.
Groetjes E. (oktober 2019)

Cliënte C. na 3 sessies voor opvliegers en rood worden in gezelschap:
Ik vond het erg prettig bij jou, ik voelde me erg welkom en ’t was ‘gezellig’.
Mijn klacht van de opvliegers zijn dankzij de mineralen nu een stuk minder, dus daar ga ik zeker mee door. Ik drink ze nu met water door de dag heen. Dat is veel sneller gedaan.
Het rood worden/ onzeker is ietsje minder maar mag nog wel verbeterd worden. 
Op zich gaat ’t goed, door minder last te hebben van opvliegers kan ik ook wat beter slapen. Ook scheelt t dat de warme nachten nu voorbij zijn. Nogmaals bedankt. (oktober 2019)

Cliënt Z. na 3 sessies voor het omgaan met angsten en depressie en slaapproblemen:
* Ik had weer langere tijd slaapproblemen en slikte daarvoor medicatie. Het maakte me onzeker en zat daardoor in een negatieve spiraal. De angst overheerste zo van… komt het nog wel goed, dus weinig zelfvertrouwen. Dingen in mijn leven die ik heb meegemaakt komen dan onder een vergrootglas te staan, wat weer averechts werkt, alles blijft in je hoofd rondcirkelen.
* Ik heb je hulp als zeer kundig ervaren. Een goed luisterend oor en heb veel gehad aan de “opruim methode in je hoofd”, wat ik indien nodig toepas. Ik ben me nu meer bewust van mezelf, hoe ik me voel. Veel alerter en mijn grenzen op tijd aangeef.
* Het gaat gelukkig goed met mij. Ik heb helemaal geen medicatie meer en mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Beide benen op de grond en minder prikkelbaar, laat me niet zo gauw meer gek maken. Ik ben rustiger in mijn hoofd en geef duidelijker aan wat ik niet en wel wil. Ik ben ook begonnen met een paar keer in de week mediteren wat voor mij ook wel goed doet. 
Chrit, ik wil je bedanken voor alles en met name een pluspunt dat ik binnen een paar dagen bij je terecht kon. Dat is erg prettig wanneer je je echt niet goed voelt. dat geeft weer houvast. Je ben een warm lief persoon en wens je heel veel succes met je praktijk, ga zo door 🌹🌹🌹
Liefs Z. (okt. 2019)

Cliënt D. na een sessie voor het ontladen van fragmenten die haar kernwaardes raakten:
Ik vond het een hele interessante sessie gister… de criticus in mij denkt dan fijn dat ik het nu zo voel maar even morgenvroeg af wachten haha.. Maar ook vanochtend voelde de situatie/herinnering heel anders dan voor de sessie. Heel erg bedankt! (juni 2019)

Cliënt R. na 4 sessies voor het omgaan met angsten en paniekaanvallen:
Beste Chrit, ik heb de afgelopen week nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik kan stoppen met de therapie. Ik heb mijn angsten onder controle en ervaar rust in mijn hoofd. Ik wil je ontzettend bedanken voor je hulp het heeft me veel gebracht. Mocht ik weer gaan ervaren dat ik het nodig heb kom ik zeker weer bij je terug. Heel erg bedankt voor alles! Groetjes R. (april 2019)

Ouders van een 13-jarige jongen met faalangst na 3 sessies:
Wij als ouders en P. willen je graag bedanken voor al je hulp. We hebben jouw verslag zorgvuldig doorgenomen en vonden het fijn om te zien, dat alles een plekje heeft gekregen en dat je elk punt waar P. mee zat hebt behandeld. We stellen het zeker op prijs dat je ons advies geeft m.b.t het handelen, indien P. een onvoldoende haalt voor een bepaald vak. We hebben ook gezien dat hij door de sessies veel sterker, meer zelfvertrouwen en vrolijker is geworden.
Voor hem en voor ons is het werkelijk een verandering en een ontlading. We houden je zeker op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Mocht het nodig zijn, dan zal ik zeker contact met je opnemen.
Nogmaals bedankt voor alles! (maart 2019)

Cliënt A. na 1 sessie voor boosheid jegens narcistische moeder:
Ik heb met verbazing gemerkt dat ik anders aankeek tegen mijn moeder. Vervelende uitspraken raken me niet meer en geen verwachtingen meer, dus ook geen teleurstelling dat ze nooit worden vervuld. Ik betrek dingen niet meer op mezelf. Ik heb haar goedkeuring niet meer nodig. Het kadootje aan het eind helpt daar ook bij: goed voor mijn zelfvertrouwen en mijn eigenwaarde!

Dus na al die jaren worstelen lijkt er fundamenteel iets veranderd te zijn. Ik kan het haast nog niet geloven en blijf er maar over nadenken! Ik ga proberen andere issues  zelf op deze manier aan te pakken. Mocht dat niet lukken, dan kom ik graag nog eens terug!
Duizend maal dank voor jouw hulp en aandacht!!! (maart 2019)

Cliënt M. na een sessie hoofdopruimen en ontladen van 2 nare ervaringen:
Ik heb een sessie hoofd opruimen bij Chrit mogen volgen. Mijn hoofd zat vol en het was er een grote chaos. Chrit heeft me geholpen orde in de chaos te scheppen en het op te ruimen. De methode die zij daarvoor gebruikt is er een waarop je elke dag kunt terugvallen en toepassen. Het heeft me rust en een geordend hoofd opgeleverd waar ik nog elke dag plezier van heb! Ook mijn (puber)dochter is bij Chrit geweest en ook zij plukt er de vruchten van! Bedankt Chrit! (jan 2019)

Een collega MatriXpractitioner na een sessie voor de spanning in haar kaken:
Herken je dat, spanning in je kaken of kaakspieren?

Het is iets wat ik al jaren doe; mijn tanden op elkaar klemmen, geheel onbewust. Het zal vast ergens zijn ontstaan…en als ik zo terug denk, is dat jaren geleden geweest. In de tijd dat ik met een whiplash thuis zat en compleet mijn eigen regie kwijt was. Dat gaf veel spanning. Daar ben ik met het klemmen van mijn kaken begonnen.

Hoe leuk is het dan om daar zelf op geMatriXt te worden door een collega. Om zelf opnieuw de kracht van de #MatriXmethode te ervaren. Zo praktisch!
De ellende zat echt in mijn kaken direct boven mijn tanden. Zo had ik dat daarvoor niet beleefd. Maar op dat moment wist ik dat gewoon, kwam mijn onderbewuste naar boven.

Ik ZAG hoe het eruit zag. En ik kon het repareren en MAKEN zoals ik het graag wilde hebben. Het voelt los! Nu nog steeds. En als ik ’s avonds in bed lig, staan mijn tanden niet meer op elkaar geklemd. Nee, ik voel ontspanning…heerlijk…ik wist eigenlijk niet meer hoe dat voelde.

Dat is het fijne van je collega’s ontmoeten, van intervisie en bijscholing. Onze eigen gedoetjes pakken we ook meteen aan. Mooi om zelf de krachtige en effectieve werking steeds te mogen blijven ervaren.
En heerlijk om het op te ruimen, in je hoofd, je angsten en trauma’s maar ook pijntjes in je lijf (zonder medische oorzaak). (jan 2019)

Cliënt Patricia na traject E.E.N®-therapie en MatriXmethode:
Praktijk Chrit is een prima plek om op een kundige, rustige en authentieke manier gehoord en geheeld te worden. Jarenlang ben ik voor mijn gevoeligheid behandeld met medicatie en sinds ruim 2 jaar heb ik niets meer nodig om in balans te blijven. Niettemin is een regelmatige check UP voor iedereen goed, ik heb 5 behandelingen bij Chrit mogen ontvangen en samen zijn we met verschillende technieken en onderzoeksmethoden erin geslaagd om nóg meer stabiliteit te brengen in mijn leven als zéér hooggevoelige persoon. Gesprekstechnieken die me inzichten hebben gegeven waardoor bescherming voor prikkels van mijn omgeving, mijn eigen vastgeroeste denkpatronen (met behulp van MatriX Methode) mochten gezien worden en disbalans is verdwenen als sneeuw voor de zon. Mijn dank is groot! (dec 2018)

Cliënt N. na sessie hoofdopruimen MatriXmethode:
Dank je wel, het helpt me echt om weer in mijn kracht te komen!!! (nov 2018)

Cliënt O. na sessie hoofdopruimen en toepassing MatriXmethode voor een trauma:
1 dag na behandeling: ja hoor! File gehad op de weg naar huis, maar prima in ’t hoofd. Sterk gedroomd, maar geen akelige dingen gelukkig. Beetje onwennig nu nog, het gaat allemaal langzamer in mijn hoofd nu. Prettig hoor😊 😊 😊  Dank je wel.

1 week na behandeling: Hey Chrit, tovervrouw, het heeft heel goed geholpen. Geen nachtmerries meer gehad en veel rustiger en gecontroleerder. 😘 ♥ dank je wel xxx
(nov 2018)

Cliënt W. over haar traject:
Lieve Chrit. Vijf maal mocht ik door jou gecoacht worden, in een ontspannen sfeer. Heb veel geleerd van jou, zeker door de MatriXmethode. Ik slaap beter en sta daardoor uitgeruster op. Voel me hierdoor energieker en ben zelfverzekerder. Wens je heel veel succes met de afronding van je studie en een succesvolle start met je Praktijk Chrit (nov 2018)

Cliënt C. na 2 sessies voor vliegangst:
Eerlijk is eerlijk, het waren 2 perfecte vluchten zonder turbulentie, maar aan het raampje had ik nog nooit gezeten en zeker geen filmpje gemaakt. (Ik kreeg een prachtig filmpje toegestuurd die ze maakte tijdens de landing) (okt 2018)

Cliënt C. over sessie van een trauma:
Heel apart maar heb een hele rustige week gehad. Zelfs maandag had ik op school een gesprek moeten voeren voor de klas wat ik echt vervelend vind… de techniek erbij gepakt en het gaf me zoveel rust! Op het werk ben ik weer vrolijker en rustiger vanbinnen! Tot nu toe gaat het goed!😊  (okt 2018)

Cliënte W. over sessie MatriXmethode voor claustrofobie en sessie E.E.N.®️therapie:
Hallo Chrit, ik vond je manier van werken rustig en ontspannen. Heb het als heel positief ervaren. Verbaast over het diep raken wat betreft mijn broer. Het toilet bezoek …en de lift voelt in ieder geval al ontspannender. Super bedankt 😘 (aug 2018)

Cliënte C. over haar telefonische sessie MatriXmethode voor vliegangst:
Ik zat altijd met klamme handjes en wat buikpijn in het vliegtuig. Deze keer niet meer, bedankt Chrit! De vakantie was helemaal top. (aug 2018)

Cliënte C. over haar telefonisch consult:
Chrit heeft me enorm goed geholpen om van mijn angst om misselijk te worden in een vliegtuig af te helpen. Hier heb ik altijd last van gehad, maar door de therapie die Chrit heeft toegepast bij mij, ben ik de afgelopen keer dat ik ging vliegen, helemaal niet misselijk geworden! Heel erg bedankt. (juli 2018)

Cliënte R. over een sessie hoofd op ruimen, trauma verwerking en waarden hiërarchie volgens de MatriXmethode:
Ik had mijn hoofd al eens eerder opgeruimd, maar ik merkte dat ik het toch net iets anders wilde inrichten nu. Nog meer overzicht en een heerlijk opgeruimd hoofd. Mijn nare ervaring was al zo lang geleden, en ik dacht dat het me niet zoveel meer deed, maar er bleken toch nog wel wat negatieve plaatjes, geluiden en gevoel te zitten. Die zijn nu echt helemaal onttriggerd. De waarden hiërarchie was heel mooi om te doen. Nu begrijp ik pas waarom familie voor mij zo belangrijk is. Ik hang het briefje aan mijn spiegel, zodat ik ‘m nog vaak kan teruglezen. Dankjewel! (juni 2018)

Cliënte M. over een sessie hoofd opruimen en trauma verwerking met de MatriXmethode:
Bizar! Het voelt echt licht. Ik heb weer ruimte in mijn hoofd. Mijn beleving bij de nare ervaring gaf ik op een schaal van 0-10 een 8 en is nu gereduceerd tot 0. Binnen 15 minuten. Ik dacht echt dat ik het plaatje van die ervaring als een positief plaatje had opgeslagen, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Nu is het plaatje gewist en heb ik er een heel ander plaatje neergezet. Het nare gevoel bij mijn keel en borst èn het vervelende geluid bij mijn oren is weg! Weird…..maar wel heel fijn! (juni 2018)

Cliënte P over een regressie sessie E.E.N.®Therapie:
Chrit behandelt met veel Liefde en Knowhow en bekijkt de Mens in de persoon… bij binnenkomst voel je het direct, hier straalt LICHT. Dankjewel!
(april 2018)

Cliënt P. over behandeling Quantum Touch:
Ik had ontzettend last van mijn rug. Zo erg dat mijn bovenlijf ten opzicht van mijn billen behoorlijk scheef stond. Mijn vriendin vertelde mij over Chrit en dat zij misschien kon helpen. Ze kwam bij ons thuis en na 10 minuten behandelen met haar handen op mijn heupen, stond ik alweer bijna recht. Na nog eens 10 minuten kon ik weer makkelijk opstaan en gaan zitten en deed lopen al veel minder pijn. Wat een opluchting. Het leek wel een wonder. Een paar dagen later heeft ze me nog een keer behandeld, omdat ik nog wat doorstralingspijn voelde in mijn been, maar daarna was de pijn volledig weg! Een half jaar later heb ik haar nog een keer nodig gehad, toen ik weer last van mijn rug kreeg en we op het punt stonden een weekend weg te gaan. Weer kwam Chrit en na 10 minuten was ik weer ok! We hebben van een geweldig weekend kunnen genieten.
(maart 2017)