MatriXmethode

De MatriXmethode is een kortdurende, doelgerichte interventie op basis van coaching bij het neutraliseren van mentale en/of psychische klachten

Eén van de voordelen is dat de cliënt de inhoud van het probleem niet hoeft te delen. Er zijn weinig woorden nodig, zonder herbeleving en er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend.

De MatriXmethode

Veilig, kortdurend en doelgericht

De methode is door Ingrid Stoop bedacht en ontwikkeld. De MatriXmethode is een interventie op basis van coaching voor onder andere:

 • Trauma’s
 • Angsten
 • Mentale overbelasting (‘volle hoofden’)
 • Stress
 • SOLK-klachten
 • Moeite met informatie onthouden
 • Gedragsverslavingen

Met de MatriXmethode wordt het ‘praktische brein’ gebruikt (het MatriXwerkmodel). De cliënt ontdekt en past zelf de eigen oplossing toe. Dit geldt bij zowel IQ- als EQ-vraagstukken. Hierbij is geen complex protocol nodig en volstaan vaak minder dan drie sessies per hulpvraag.

Met deze gesprekstechniek los je mentale problemen op in vijf probleemgebieden:

 1. Een vol hoofd/stress
 2. Moeite met informatie onthouden
 3. Onverwerkte emoties
 4. Angsten en trauma’s
 5. (Pijn)klachten zonder medische oorzaak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 150508-matrixmethode-de-oplossing-voor-mentale-problemen.png

De Praktische werking van het brein

Iedereen heeft een eigen, praktisch brein. Daardoor is een eigen oplossing voor mentale en psychische problemen voor iedereen anders. Feiten blijven, maar de innerlijke beleving kan worden ontladen, geneutraliseerd en vervangen op de eigen manier.

De praktische uitleg van het brein in combinatie met de MatriXmethode is het MatriXwerkmodel. Hierbij wordt de kracht van de verbeelding gebruikt. Daarmee wordt een negatief fragment van een herinnering onthouden als onbeladen feit in het langetermijngeheugen door de cliënt. Zonder herbeleving en belast te worden met de oorzaak van het probleem.

Toepasbaarheid

Als iemand een specifieke hulpvraag heeft, dan is de MatriXmethode geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Wel moet de persoon in staat zijn een beleving te verwoorden de gestelde vragen te begrijpen en te beantwoorden.

Werking

Met hulp van een MatriXprofessional ontdek je zelf de eigen oplossing voor je probleem. Daarbij worden de juiste vragen gesteld om tot deze oplossing te komen. De strategie die jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven, de boosdoener, verander je. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Veilig

Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud of oorzaak van het probleem gaat, maar om de strategie die je verandert. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

Afspraak maken

Wil je graag vrijblijvend informeren of een afspraak maken? Kijk dan voor de mogelijkheden op mijn contactpagina.

Opleiding tot MatriXprofessional

Wil jij als HBO-professional in de (GGZ)zorg, onderwijs, hulpverlening of organisatie deze methode toevoegen als tool om in te zetten voor jouw cliënten of collega’s? Kijk voor de mogelijkheden en de accreditaties onder TRAININGEN.