Doemscenario’s bij kinderen

Arrestatie

7 vermeende terroristen die van plan waren een aanslag te plegen op een groot evenement in Nederland opgepakt in Arnhem en in mijn woonplaats Weert. Kinderen van 12 en 13 in een klasse groeps-app roepen er van alles over, interpreteren feiten anders dan ze bedoeld zijn en maken er veel meer van en verzinnen er ook nog van alles bij. Ze maken elkaar bang. Het is a.s weekend kermis in Weert en daar zouden ze dan vast wel hun bommen willen laten ontploffen. Onze zoon durfde niet meer naar de kermis, iets waar hij zich al maanden op zat te verheugen. Hij zag een grote attractie al ontploffen en hoorde de knallen en de schreeuwende mensen.

Hij voelde de angst in zijn borst. Sinds deze week is hij beter te coachen dus dit doemscenario hebben we meteen aangepakt. Daarna afgesloten met het versterken van een mooi plaatje, gevoel, fijn geluid en een krachtige gedachte en hij is fijn naar bed gegaan.

Kinderen begrijpen niet alles wat ze zien en horen in nieuwsberichten en creëren allerlei doemscenario’s. Ze vertellen er niet altijd over en wij als ouders hebben vaak geen idee wat zich daar allemaal afspeelt in die koppies. Ik ben blij dat mijn zoon er wel over vertelde en ik hem meteen heb kunnen helpen om dit te neutraliseren. Hoeveel kinderen liggen ’s avonds wakker van zelfbedachte enge gedachtes en gebeurtenissen, omdat ze het nieuws niet begrijpen en er bang van worden…..