Ontdekken, proeven, verwonderen, ervaren, leren, ontwikkelen, groeien en transformeren

Wat ik nu ga delen, is misschien een kant van mij, die jullie minder goed kennen. Maar ik voel aan alles dat dat ook een kant van mij is die heel erg gezien wil worden, vooral door mezelf en dat ik het mag omarmen.

Na 2 stevige studies van 3 en 1 jaar besloot ik dat ik in 2021 en 2022 vooral ging proeven en ervaren, om te kijken wat ik nog meer wil leren. Als ik nu terugkijk op het afgelopen jaar en wat ik allemaal ontdekt, geproefd, ervaren, geleerd, ontwikkeld en hierdoor nog meer gegroeid en getransformeerd ben dan maakt mijn hart een huppeltje. Alles duwde mij liefdevol in de richting die het op mag gaan en wat ik te doen heb: mijn eigen trainingen en workshops, voor nu vooral gericht op coaches en therapeuten, maar wie weet ook voor anderen. De 1e ,in waarschijnlijk een serie, gaat vandaag geboren worden: “De Kern op Tafel”. Hoe dat eruit gaat zien? Hou mijn pagina in de gaten. Ik deel het binnenkort.

Door mijn collega’s, intervisiegenoten, studiegenoten en de Goedstof community, kom ik regelmatig in aanraking met allerlei werkvormen en methodieken m.b.t. persoonlijke ontwikkeling. Ik neem dan ook regelmatig deel aan een workshop, training of cursus om mijn nieuwsgierigheid ruim baan te geven.

Eerder dit jaar kwam ik door Goedstof terecht bij ‘Encaustic Art’ door Liesbeth. Zij leerde ons een zielstekening te maken met bijenwas en een strijkijzertje. Wat was dat gaaf om te doen en wat had het mij veel te vertellen.

De thema’s waren ogen en kleine wezentjes met vleugels, als vlinders of libellen. De betekenis van beiden wordt steeds weer opnieuw helder. Helder zien, weten en voelen en transformatie naar iets nieuws.

Ook in de Soulwhisper in het klein die Liesbeth op voorhand voor mij had gemaakt zag ik de gevleugelde wezentjes terug.

Ik ging daarna nog een keer terug naar haar voor een 1-op-1 sessie en ook dat was heel waardevol. Deze keer had ze voor mij een grotere Soulwhisper gemaakt, die ze met me deelde na het maken van mijn eigen tekening.

Ook hier weer een duwtje: ‘ga maar kijken, stap maar in het bootje en laat je meevoeren op deze mooi verlichte stroom, ga die hoek maar om. De fles champagne staat al klaar, dus het is er al. En ook hier weer gidsen.

In mijn eigen zielstekeningen komen deze symbolen elke keer weer terug: ogen, een groepje gidsen en een ‘Tinkerbell’. Deze witte groep gidsen ontstond na een paar streken met een wit waskrijtje.

Daarna in juni een dag systemisch werken in het mooie Brabant bij Martijn. Een waardevolle dag, die mij bevestigde en bewust maakte van het feit dat ik al heel veel systemisch werk toepas in de praktijk.

In 3 dagen leerde ik van Esther van Via Pura hoe ik met de Biosensor kan werken en maakte ik kennis met de Levensboompaden en de NEI.

Ik snap nu nog beter waarom deze mij al zo lang aantrok en dus al jaren levensgroot in mijn praktijk aan de muur hangt.

Bij Goedstof deed ik een aantal keren mee aan een workshop Opstellingen en mocht ik representant zijn. De magie van het lege midden en het veld waarin je representeert is zo mooi om te ervaren. De laatste keer werd er bij de vraagstelling in mijn lijf van alles aangeraakt en ik voelde aan alles dat ik de vragenstelster mocht representeren. Een wonderlijke sessie en het maakt dat ik nóg meer onbevangen open ben gaan staan voor alles wat er door mij heen wil bewegen.

Daarna de Goedstofdag in juli in de geweldige tuin van Linda, waar ik 10-minuten-spiegelmomentjes mocht geven voor bezoekers. Bizar om te beseffen dat mensen voor mij in de rij in het gras zaten. Een hele mooie dag vol verbinding, die mij weer bevestigt dat wat ik doe verschil maakt.

Een intervisie bij Karen, waar we kennismaakten met Soul Body Fusion gevolgd door intuïtief schilderen. En daar was het weer, een ‘Tinkerbell’ en een oog daarnaast en oranje gidsen.

Anne en Nicole van Goedstof vroegen mij of ik bereid was om met hen een ochtend te oefenen bij het opzetten van hun gezamenlijke productie, waarin de liefde voor het systemisch werken van Anne en de passie voor de Tarot van Nicole gecombineerd mocht worden. Jee, wat was dát een mooie combinatie! Ik mocht de vraag inbrengen en die had te maken met het opzetten van mijn eigen trainingen of workshops. ‘Wat houdt me tegen? Wat maakt dat ik het niet gewoon ga doen?’

De woorden en zinnetjes die opkwamen na een paar goede vragen waren: ‘Wie denk jij wel dat je bent’, ‘onzekerheid’, ‘gunnen’, ‘missie’ en een voor mezelf, mijn ik, ‘Chrit’. Ik koos er blind Tarotkaarten bij en legde ze gesloten op hun plek in het veld. De representanten kozen hun plekken en óh, wat was dat confronterend, liefdevol en vooral verhelderend om met hen in gesprek te gaan.

Daarna werden de kaarten bij de woorden omgedraaid en ik werd omvergeblazen met hun betekenis. ‘De kennis is er al, je hoeft maar te plukken, je bént de wereld, je bent in balans met je emoties en wijsheid, alles komt op één lijn te liggen. Beweeglijkheid. Er zit schot in de zaak. Alles gaat vanzelf. Wat je bedacht hebt, je plan, gaat zich nu moeiteloos ontwikkelen in de richting van manifestatie. Stel, je loopt al een hele tijd met een plot voor een verhaal in je hoofd maar je krijgt het maar niet op papier. Staven Acht duidt erop dat dit het moment is om pen en papier te pakken, of achter de computer te gaan zitten, om het verhaal op te schrijven. De ‘Hierophant’ heeft kennis van spirituele en universele wetten en kan deze kennis overbrengen op anderen. Daarop baseren we ook de betekenis ‘leraar’. De weg is al klaar, alles is er al, je hoeft alleen maar de 1e stap te nemen. En de laatste kaart: Conflict in jezelf tussen je linker- en rechterhersenhelft, tussen gevoel en verstand. That’s me! Mijn onzekerheid die door conditionering is gevoed in het verleden.

Ik mag het helen en loslaten. Ik ga het doen! Hoe een ander mij ziet en hoe ik mijzelf zie, daar zit nog een groot verschil tussen, waarmee ik vooral mezelf enorm tekortdoe.

Zo, ik heb het opgeschreven! (Wie denk ik wel niet dat ik ben). Nu nog gaan voelen…

En dat kwam sneller dan ik dacht, dat voelen. De workshop van afgelopen zaterdag bij Sandra in Swalmen. Body en Mind Language. Afgekort BML. Je lijf heeft je heel veel te vertellen. We vinden het alleen vaak zo ontzettend spannend of moeilijk om ermee te verbinden. Vaak uit angst, dat we het niet aankunnen. Hoeveel makkelijker wordt het helen en transformeren als we het gewoon toelaten en laten gebeuren wat er nodig is.

We speelden ermee in de buitenlucht. Terug in je lijf in contact met het aardse en verbonden met het universum. Bij binnenkomst aan de slag met onze eigen zielstekening. Ik zag al wat het moest worden toen ik buiten was.

Weer een oog, een ‘Tinkerbel’ en gidsen. Maar nu ook een kompas, een richting aangever. Koers bepalen, de richting staat al vast. Mijn tekening was klaar, maar ik voelde dat er nog een gids bij mocht. Die zag er anders uit dan de eerste 5. Sandra maakt een zielstekening voor mij en gaf aan dat er een gids was, die toestemming vroeg om ook toegelaten te worden. Schoorvoetend, verlegen. Nu snapte ik het. ‘Kom maar’ hoorde ik mezelf zeggen en ik kleurde het lijfje lichter. Deze is bijzonder, dat voel ik. Licht, speels en bijna kinderlijk en nu op dit moment ontroerd het me. Even voelen weer…..Poeh!

De tekening van Sandra. Daar staan ze weer aan de rechterkant. 6 gidsen.

En zojuist ontvang ik mijn uitgewerkte Human Design in de mail:

‘Je bent geboren met een enorme hoeveelheid creatieve slagkracht. Je bent letterlijk een wandelende energiebron voor jezelf en anderen. Zolang je die energie, waar je dagelijks een verse dosis van krijgt, gebruikt om de dingen te doen waar jij blij van wordt ben je een stralend licht voor jezelf en je omgeving.’

Ik hou op met twijfelen…ik ga nóg meer doen waar ik blij van wordt! Want als ik doe waar ik blij van word, dan ben ik in flow en verlies ik alle besef van tijd en ruimte.

Het is 2 uur ’s middags en mijn maag laat zich horen: oh ja! Ik vergat te eten…haha!

Liefs! Chrit