Spreekbeurt angst overwonnen

spreekbeurtangst

Thom is 10 jaar. Al weken was hij er zenuwachtig over: de spreekbeurt voor de klas. Hij sliep er slecht van en thuis was zijn gedrag minder gezellig dan anders, op z’n zachts gezegd. Zijn vader vroeg mij of ik zijn zoon kon helpen met de MatriXmethode. “Laat hem vanavond maar even bellen”, zei ik. Dat deed hij. Hij had een vervelende ervaring gehad, toen hij zijn eerste spreekbeurt moest doen voor de klas. Hij had ontzettend getrild en had daar achteraf ook nog opmerkingen over gekregen van zijn klasgenootjes. En dat hielp natuurlijk nu ook niet.

Hij had oorlog in zijn buik en het trillen in zijn benen leek op een vrachtwagen die over zijn knieën bleef denderen. We ruimden alles op, gevoel, gedachte en het plaatje dat hij had onthouden. Een paar dagen later kreeg ik het bericht, dat het heel goed was gegaan en dat hij een 8 had gekregen voor zijn spreekbeurt! Mooi hè, die MatriXmethode. Een telefoontje van 10 minuten was genoeg.

spreekbeurtangst