MatriXmethode

Mentale problemen oplossen én voorkomen met de MatriXmethode van Ingrid Stoop®. Voor iedereen die een hulpvraag heeft voor zijn of haar mentale issues, is de MatriXmethode van Ingrid Stoop® een bewezen oplossing. Problemen die in het verleden zijn ontstaan of mogelijk in de toekomst gaan gebeuren, worden met deze gesprekstechniek op de eigen manier opgelost door de persoon zelf.

Het doel is mentale problemen oplossen én voorkomen, zoals overwerkte emoties, een vol hoofd/stress, angsten, trauma’s, tinnitus, (S)OLK en onverklaarbare pijnklachten.

De MatriXmethode

Gesprekstechniek

MatriXprofessionals zijn gecertificeerd om te werken met de MatriXmethode. Het is een gesprekstechniek waarmee de persoon zelf weer de regie krijgt over het eigen hoofd. En daardoor zelf mentale problemen oplost en voorkomt, zonder herbeleving of de oorzaak te vertellen. En altijd op de eigen manier.

Mentale problemen

Met deze gesprekstechniek los je mentale problemen op in vijf probleemgebieden:

 1. Een vol hoofd/stress
 2. Moeite met informatie onthouden
 3. Onverwerkte emoties
 4. Angsten en trauma’s
 5. (Pijn)klachten zonder medische oorzaak, zoals tinnitus en (S)OLK

Alle zintuigen worden aangepakt

De effectiviteit van de MatriXmethode komt doordat de persoon zelf de eigen oplossing bedenkt en toepast. Er wordt gebruik gemaakt van alle zintuigen:

 • Zien
 • Horen
 • Voelen
 • Ruiken
 • Proeven
 • Denken

Doordat de professional specifieke MatriXvragen stelt, ontdekt de persoon met het probleem een eigen manier om gedoe tussen de oren aan te pakken. De oplossing zit namelijk nooit in een pilletje of in het hoofd van iemand anders, maar altijd in het hoofd van de persoon zelf.

Snel

Vaak is de persoon al binnen één gesprek van een probleem af. Zijn er meerdere problemen dan duurt een traject meestal 3 tot 5 afspraken. Bij complex trauma en PTSS kan een langer traject nodig zijn.

Breed inzetbaar

De MatriXmethode is heel breed inzetbaar. Voor alle soorten gedoe tussen de oren, ongeacht het IQ en EQ. Denk hierbij aan angsten voor honden, katten, faalangst, hoogtevrees of nare ervaringen, zoals een ongeval, een bedreigende situatie, een pestverleden of een ander niet verwerkt trauma (EQ). Maar ook leerproblemen, zoals moeite met automatiseren van de tafels of lezen (IQ).

Veilig

Er is geen herbeleving en de oorzaak van het probleem hoeft niet verteld te worden.

Bewezen

De succesverhalen van alle MatriXprofessionals bewijzen het effect. Wil je meer informatie over alle HBO onderzoeken en het lopende wetenschappelijke onderzoek naar de effectiviteit van de methode? Kijk dan op https://www.matrixmethodeinstituut.nl/downloads.

Wil je een gratis digiboek downloaden met informatie en toepasbaarheid van de methode? Kijk hiervoor op https://www.jameerweten.nl/.

Toepasbaarheid

Als iemand een specifieke hulpvraag heeft, dan is de MatriXmethode geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Wel moet de persoon in staat zijn een beleving te verwoorden de gestelde vragen te begrijpen en te beantwoorden.

Werking

Met hulp van een MatriXprofessional ontdek je zelf de eigen oplossing voor je probleem. Daarbij worden de juiste vragen gesteld om tot deze oplossing te komen. De strategie die jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven, de boosdoener, verander je. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Veilig

Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud of oorzaak van het probleem gaat, maar om de strategie die je verandert. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

Opleiding tot MatriXprofessional

Wil jij als HBO-professional in de (GGZ)zorg, onderwijs, hulpverlening of organisatie deze methode toevoegen als tool om in te zetten voor jouw cliënten of collega’s? Kijk voor de mogelijkheden en de accreditaties onder TRAININGEN.